Kaarten der Liefde

Tarot en relaties. Tarot en daten. Kaarten der Liefde. Ik had het er vandaag met een loopbaancoach over. Zij vertelde me na aanleiding van mijn ontboezeming dat ik Tarot had gestudeerd dat volgens haar alle gescheiden vrouwen na de scheiding een waarzegger raadpleegden om te kijken of er  niet ergens een prins op het witte paard wachtte om hen te redden uit de eenzaamheid. Ja men lacht om de Tarot, maar ondertussen is men er erg nieuwsgierig naar.

In een vorig leven zeg maar, ben ik erg actief geweest met Tarot onder de naam het Donkse Oog. Ik vond het leuk, het gaf me inzichten en hoe meer ik het bestudeerde hoe meer ik de waarde ervan inzag. Ik zag het minder en minder als iets om de toekomst te voorspellen en meer en meer als een oud ontwikkelingsmodel in plaatjes wat goed te gebruiken is als coachings instrument. Een instrument wat ik als zodanig nog immer graag gebruik. In dat vorig leven heb ik ook wat kleine avonturen beleefd.

Het leukste avontuur was wel mijn gastoptreden bij Kisha Gibson in de USA in haar programma TarotTuesdays. Kisha Gibson werkte bij een organisatie die grote spirituele evenementen organiseerde en verdiende met dit soort zaken haar boterham. Ze had me benaderd om bij haar in het programma live tarot consulten te doen voor luisteraars. Ze was erg onder de indruk van mijn Tarot kennis en vaardigheden. Deze had ze gelezen op mijn Donkse Oog facebook pagina en in diverse tarot groepen waar we beiden lid van zijn. Mijn eerste gedachte was, welke amerikaan wil nu naar mij luisteren. Mijn tweede gedachte was, yeah right, een succesvolle amerikaanse tarot lezeres die mij uitnodigt voor haar radio programma. Nou het bleek dus echt te zijn. Daar zat ik thuis achter de labtop met mijn tarot doekje en kaarten. Op een andere labtop stond het boek open wat ik geschreven had over een deck, dit als geheugensteuntje. Ik was bloednerveus. Alles ging via het net, bleef de verbinding wel in stand. Zouden er wel mensen luisteren? Was mijn engels wel goed genoeg? Ik zat thuis in Breda, Kisha zat daar in de studio in de USA en samen stonden we mensen te woord in haar programma. Via een chat venster zag ik vragen voorbij komen en zag ik de luisteraars in de rij staan om aan mij vragen te kunnen stellen. Ik vond het bijna onwezenlijk. Mensen vroegen me van alles en daar zat ik dan thuis met een stapeltje kaarten consulten te doen. Zo had ik het niet geleerd, maar op de één of andere manier werkte het. Mijn engels bleek goed. Daarnaast merkte ik dat mijn exotische factor goed werkte. Het ging echt een ruim uur non stop door. Dodelijk vermoeiend. En dan nog de teleurstelling op de chat van de mensen die niet aan de beurt waren gekomen. Het raakte me en maakte een grote indruk op mij. Het besefte me ook meteen de verantwoordelijkheid die ik als Tarotduider had, mensen namen mijn antwoorden heel serieus. Ik ben twee keer bij Kisha in het programma geweest. Twee keer was het een succes. En alle twee de keren heb ik er van genoten.

Zelfs de liefde is eigenlijk gekomen door de tarot. Niet veel mensen weten het, maar mijn vriendin en ik hebben elkaar indirect ontmoet door mijn deelname aan de Datingfair, een datingsbeurs in Utrecht. Ik stond daar met een vriend die zijn computer programma ‘Is it a Match’ wilde promoten. Een datings programma waarin je kon kijken of je een match was met je potentiële date. Dit programma werkte met de Maanfases en met een stuk Tarot. Deze datings beurs was erg slecht bezocht en is op zich al een heel blog waard. (weet niet of dat ooit ga schrijven, want het kan wel eens een erg sneu blog worden)

Een van de opzienbarende dingen die ik daar heb gezien, was een optreden van Dries Roelvink. Hij was dubbel geboekt, had geen zin, had haast, begon dus een uur eerder dan op het programma stond aangegeven en zong ook alsof hij al te laat was voor de trein. Een zeer plichtmatig gejaagd en uiterst ongeïnspireerd optreden. Echter, wat mij opviel, was dat er in die zo goed als lege zaal, een mooie jongedame voor het podium aan het dansen was. Een donkere slanke schoonheid die danste op de begeleidings cd van Dries en hem meer teruggaf als dat hij verdiende. Zij viel op op deze beurs vol leegheid (nogmaals, er waren nauwelijks bezoekers), een mooie jonge afrikaanse vrouw die sierlijk solistisch stond te dansen op de beats van Neerlands trots.  Even later stond zij voor onze tafel en we raakten aan de praat. Ze had prachtige grote stralende ogen en sprak vol energie over haar werk als eventmanager. We spraken over het organiseren van events, ik heb daar immers ook ervaring mee. We spraken over onze passies. Ik wilde een klein beetje veel indruk op deze dame maken. Ze was met stip de mooiste dame op deze beurs en ik zag het als een uitdaging om haar contact gegevens te krijgen. Soms ben ik ook maar gewoon een jongen. We hadden een leuk gesprek. Ik kreeg haar kaartje, ze organiseerde events alwaar mensen hun passie konden delen en wie weet konden we nog eens iets voor elkaar betekenen.  We hielden contact en na een wat dramatische date (ja dat was het, ook dat is een blog waard) hebben we gewoon contact gehouden als vrienden en op haar eerst volgende event heb ik Rachel leren kennen. (lees de Dolende Fluitspeler en de Yogajuf) Rachel was een vriendin van deze dame en was blijkbaar ook op de datingsbeurs, echter daar heb ik haar niet gezien, ik was of te onder de indruk van deze dame of Rachel is buiten mijn zichtveld gebleven die dag. Ik houd het op het laatste. Volgens mij heb ik haar echt niet gezien.

Maar dit was dus eigenlijk mijn kennismaking met Spiritueel daten. Dit inspireerde mij om aan de hand van geboorte data, via Tarot (ik heb al gezegd dat ik Tarot heb gestudeerd – geen grap en bestudeer dit nog immer) Persoonskaarten en Trillingskaarten uit te rekenen en deze aan Chakra’s te koppelen. En dan kun je natuurlijk de uitkomsten naast elkaar houden om te zien hoe een combinatie eruit ziet en wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn. Erg leuk. Ik vertelde dit tegen een collega in het ziekenhuis en die stuurde me vanaf dat moment de geboorte data van zijn Tinderdates om te kijken hoe dat eruit zou zien en wat mijn idee daarbij was. Het was iedere keer wat werk, maar zo leuk om te doen. Het voelde ietwat ondeugend en stout, alsof we zo iets wisten wat de potentiële date nog niet wist. Mijn collega hield altijd rekening met hetgeen ik uit de data en kaarten haalde. Zelf deed ik het natuurlijk ook. In die periode passeerden nogal wat dames mijn revue en in de nachtelijke uurtjes was ik regelmatig bezig met rekenen en kaarten bekijken. Met een Amerikaanse vriendin (die mij mede beheerder maakte van een hele grote Tarot groep voor afro amerikaanse tarot lezers) zaten we deze methode te testen op mensen om ons heen. Erg leuk. Ook leuk waren de online consulten die door de rekenmethode mogelijk werden. Er waren een paar mensen die me wisten te vinden en ik vond het zo leuk om te doen dat ik er nooit geld voor heb gevraagd. (later ben ik het wel gaan afhouden, want per ‘consult’ was ik soms ruim een uur bezig) en ook ik houd van mijn vrije tijd.

De Amerikaanse vriendin kwam met nog iets moois. (de Tarot heeft me ook naar de USA gebracht, ook genoeg stof voor misschien wel diverse blogs) Het boek Love Cards. Werkt ook met geboorte data. Sindsdien is elke date, elke dame die ik maar even leuk vond, beoordeeld door dit boek. Het werkt simpel, overzichtelijk, niet snel, je bent wel even bezig, maar de uitkomsten zijn erg boeiend. Een prachtige aanvulling op de methode die ik al  hanteerde. Ik had twee van deze boeken door een stom ongeluk, echter één van deze boeken is geëindigd bij een zeer mooie schone dame waar ik twee wilde dates mee had. (ook dit natuurlijk in het pré Rachel tijdperk) Ik leende het haar, echter ik wist toen al dat het boek waarschijnlijk bij haar zou blijven. Geeft niet, ik heb er nog één over en één is genoeg. Deze zal ik dus niet gauw uitlenen, omdat het echt een heerlijke aanvulling is voor de nieuwsgierige liefdes adviseur. Het is echt een heerlijk boek.

En dan is er natuurlijk altijd nog mijn Harten Tarot. Het deck wat ik met mij meeneem naar beurzen en andere speciale gelegenheden alwaar ik een tafel met materialen heb. Soms neem ik ze ook mee naar DrumCirkels, als ze bijvoorbeeld op Valentijnsdag vallen. Het is altijd heerlijk om te zien hoe graag mensen een kaart trekken in de vorm van een  hart en dan vervolgens heel openhartig over de liefde praten. Zelfs mijn ex-schoonmoeder heb ik zo hele diepe gevoelskwesties horen openbaren. Mensen praten graag tegen een kaart of via een kaart. In die zin zijn de kaarten echt magisch. Daarin ligt ook de kracht. Een indirecte communicatie. Minder bedreigend, minder confronterend en een mooie manier om je diepste gevoelens bloot te leggen.

Langzaam begint de Tarot weer te jeuken. Ik heb er een tijdje weinig mee gedaan, omdat ik er simpelweg weinig tijd voor had. Maar nu begint het weer te kriebelen. Gewoon als middel om mijzelf te prikkelen met beelden en getallen en methodes. Gewoon voor wat eigen hersengymnastiek. En wie weet een consultje zo hier en daar….wie weet wat de Tarot nog meer voor mij in petto heeft….

Wie weet moet ik er eens een kaartje op trekken……….