DrumCirkels

DrumCirkels zijn al oud en beproefd. In vroegere tijden drumden stammen samen rondom het kampvuur om zo de saamhorigheid van de stam te ervaren. In onze moderne tijd is het een middel geworden om de saamhorigheid van een groep te bewerkstelligen en is het een middel geworden om de geest even te resetten. Het is een prachtige, magische, manier om te ontspannen.

George Mensink geeft al jaren drumcirkels op diverse lokaties in Nederland.  Momenteel geeft hij deze elke tweede donderdag DrumCirkels in zijn eigen klankstudio in Zevenkamp Rotterdam. Daarnaast is hij  actief met Ina Streefland in Rozenburg en Tinte. In Rozenburg  geven zij een drumcirkel elke tweede woensdag en in een magische Jurt in Tinte elke vierde woensdag van de maand.

Een DrumCirkel heeft als doel ontspanning en de éénheid in een groep te bewerkstelligen. Door samen eenvoudige ritmes te drummen komt men al gauw in het ritme. Er hoeft niet te worden nagedacht over hoe en wat te drummen, het gaat om luisteren en voelen. Als deelnemer ervaar je al snel dat het ritme vanzelf komt.

De drums die worden gebruikt hebben twee geluiden,  het geluid van het ritme en een resonerend geluid wat langer aanhoud. Dit resonerende geluid lijkt soms een eigen leven te leiden. Het wordt een soort deken van klank die de groep in een warme omhelzing houdt. Soms worden er ook zingende stemmen of andere instrumenten in gehoord.  Regelmatig ervaren de deelnemers deze drumcirkels daarom ook als magisch en betoverend. Het drummen wordt door veel deelnemers als een reis ervaren, een avontuur wat door de deelnemers ter plekke wordt geschreven in ritme en klank.

Groepsdrummen zoals in een drumcirkel versterkt het één zijn van de deelnemers. Deze manier van drummen breekt sociale barrières, bevordert de vrijheid van meningsuiting, non-verbale communicatie, eenheid en samenwerking.  Het is een veilige omgeving om jezelf te kunnen zijn en je kwetsbaarheid te tonen.

DrumCirkels helpen om verdrongen emoties en blokkades bloot te leggen en te verwerken. Het vermindert depressie, angst en stress, versterkt het immuunsysteem en de bevordert de lichamelijke gezondheid.

Het is tevens een heerlijke manier om even te ontstressen van de hectiek van alledag.

Trommels zijn aanwezig.

Drumworkshops. Deze worden op locatie gegeven, trommels  worden meegenomen en bestaan uit diverse onderdelen, zoals stuk achtergrond, uitleg over de drum, hoe te trommelen, samen trommelen, diverse oefeningen, trance drummen en trance reis. De trance reis wordt gegeven volgens de richtlijnen zoals Michael Harner deze heeft beschreven in zijn boek, the Way of the Shaman.

Deze workshops gaan tot maximaal 30 deelnemers.

Voor data drumcirkels en drumworkshops zie het tabblad agenda.

Het is ook mogelijk om een drumcirkel of een uitgebreide drumworkshop te boeken. Info en offertes zie het tabblad contact