DrumCirkels

George Mensink geeft al jaren drumcirkels op diverse lokaties in Nederland.  Lange tijd was hij actief in Breda, tegenwoordig is hij  actief met Ina Streefland in Rozenburg en Hellevoetsluis. In Rozenburg  geven zij een drumcirkel elke tweede woensdag en in Hellevoetsluis elke vierde maandag van de maand.

In Drumcirkels wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke kracht van ritme en muziek en deze toe te passen op een individu of in een groep met het oog op genezing.

Groepsdrummen zoals in een drumcirkel breekt sociale barrières, bevordert de vrijheid van meningsuiting, non-verbale communicatie, eenheid en samenwerking.

Drummen wekt slapende emoties en onverklaarbare gevoelens van opwinding, vrede en extase. Het vermindert depressie, angst en stress, versterkt het immuunsysteem en de bevordert de lichamelijke gezondheid.

Het is tevens een heerlijke manier om even te ontstressen van de hectiek van alledag.

Trommels zijn aanwezig.

Drumworkshops. Deze worden op locatie gegeven, trommels  worden meegenomen en bestaan uit diverse onderdelen, zoals stuk achtergrond, uitleg over de drum, hoe te trommelen, samen trommelen, diverse oefeningen, trance drummen en trance reis. De trance reis wordt gegeven volgens de richtlijnen zoals Michael Harner deze heeft beschreven in zijn boek, the Way of the Shaman.

Deze workshops gaan tot maximaal 30 deelnemers.

Voor data drumcirkels en drumworkshops zie het tabblad agenda.

Het is ook mogelijk om een drumcirkel of een uitgebreide drumworkshop te boeken. Info en offertes zie het tabblad contact