George Mensink

George Mensink noemt zichzelf een KlankKunstenaar. Hij speelt met geluid. Tovert met klank. Sinds zijn hele jonge jaren is hij al bezig met geluiden en muziek. Begonnen met geluidscollages en wat later gedichten is hij  via de punk en metal in het experimentele circuit terecht gekomen. In dat circuit kon hij heerlijk experimenteren en spelen met geluiden en ontdekken wat dat met hemzelf en het publiek deed. Landschappen van Klank en Werelden van Geluid. Eerst met behulp van electronica, later met behulp van acoustische instrumenten zoals Gongs, klankschalen, drums, fluiten. Van de machinale trance kwam de organische trance met drum, geïnspireerd door de sjamanistische wijze van trancereizen en drummen. Het was een hele reis, met veel vallen en opstaan en vooral heel veel bijzondere momenten.

De afgelopen jaren is hij vooral bezig geweest om zichzelf te laten scholen in de klanktherapieën en het trance drummen. Dit is ook duidelijk te merken in zijn Klankconcerten en Drumworkshops. Zijn grote doel is om zijn liefde voor klank over te brengen op de deelnemers en hen te laten ervaren wat klank met hen doet.

Zelf zegt hij altijd dat hij het beste bewijs is dat zijn klankconcerten en drumworkshops werken. Hij is zelden ziek, gaat positief door het leven en heeft energie voor tien.

Naast zijn workshops en concerten heeft hij een baan als IC-verpleegkundige, heeft hij vier kinderen en is hij vaak wandelend in de omgeving van Zevenkamp te vinden met zijn fluit, want wandelen en fluiten in de natuur is één van zijn liefhebberijen…