Over een Dagje Vrij..

Gisterenavond wilde ik even snel een Blog schrijven. Ik wilde wel. Nieuwe laptop wilde niet. Updates doorkruisten mijn plan. Duurde even voordat laptop weer tijd voor me had, dus ik landde op de bank en ging wat videocallen met vriendinnen in het buitenland. (het was toen namelijk 3 uur en dan liggen de meesten van mijn nederlandse vriendjes en vriendinnetjes te slapen, niet iedereen is zo’n nachtbraker als ikke…)

Nutteloos tijds verdrijf misschien, maar wel leuk. Inclusief live fluitspelen voor de camera om indruk te maken op een schone deerne ver weg. En natuurlijk lukte dat.

Ik wilde het hebben over mijn vrije dag van donderdag. Mijn heerlijke vrije dag. Een dag waarop een storm over het  land raasde. Die ik tekeer hoorde gaan tegen mijn kapotte rolluik. (lint is gebroken, ding is omlaag, kan dus niet meer omhoog, heb een slaapkamer waarin het altijd donker is, handig voor de nachtdienst en wilde avonturen, maar soms als je kleding zoekt of aan het stofzuigen bent erg onhandig) Waarop ik voor 12 uur in de middag al mails had verwerkt betreffende foutjes op mijn webpagina, pagina had aangepast (werken vanuit bed, heerlijk), apps had beantwoord betreffende een probleem in een stichting waar ik in het bestuur zit, getelefoneerd had met de dame die het pand beheerd waarin ik elke zondag tot eind maart workshops geef over de uren en over te maken flyers en video’s, geappt en gebeld over het Yoga Weekend van Yogageeftenergie in april alwaar ik een klankconcert en klankmassages ga geven en dan ook nog even met de moeder van mijn tweeling gehad over oppas problemen. En toen ben ik maar uit bed gekomen.

Ik ben gaan zitten. Heb mijn telefoon gepakt en een trommel en heb snel een paar video’s gemaakt om de drumcirkel van aanstaande zondag in Amsterdam te promoten. Eentje voor de Appgroep en eentje voor facebook, die ik tot op heden niet heb gebruikt. Soms gebeurt dat. Vind het achteraf toch niet zo’n goed idee. Of toch wel. Of toch niet. Kijk en oordeel zelf.

Even snel tussendoor paar regels tekst geschreven in het kader van het programma boekje voor het 2de H.A.N.S festival alwaar ik 31 maart een optreden ga geven met twee gongs. Was weinig werk, maar het moesten korte doch krachtige regels zijn die een potentieel publiek aan moesten trekken, dus toch een tijdje mee geworsteld. Gelukkig had ik vandaag een ingeving.

In de middag, zes flyers gemaakt, twee artistiek en vier simpel. Ontdekt dat simpel eigenlijk sterker is. Geleerd dat de kunstenaar even moet wijken voor de pragmaticus. De twee flyers voor de komende klankconcerten zijn misschien mooi maar minder duidelijk.

Flyers moeten snel gemaakt kunnen worden, goed leesbaar zijn en vooral duidelijk. Heerlijk om te zien dat de eerste twee simpele flyers, gemaakt in word, opgeslagen als PDF en vervolgens omgezet in Jpeg, toch een klein doch vervelend foutje hebben. De prijs van 10 euro ben ik vergeten te  melden. Wederom aandachtspuntje dat ik ze toch eerst nog eens even goed nakijk aan de hand van de gegevens van de alhier in de agenda geplaatste informatie.

Ach ja…het leed is geleden. De twee volgende voor de Hellevoetsluise en Rozenburgse Drumcirkel waren al beter. Ik begon langzaam te accepteren dat dit soort flyers het in de supermarkt beter doen, als de meer kunstzinnige. Nu bedenk ik me meteen dat ik nog immer moeite  heb met het gebruik van als en dan. Binnenkort nog maar eens nazoeken hoe het ook alweer zat. Anders krijg ik weer een preek van mijn oudste dochter.

Vervolgens de flyers verwerkt, doorgestuurd, geappt met ontvangers. En tulleme… toen was het alweer 18.30. Etenstijd. Maar ook opruimtijd. Er zou een vriend komen met een werkblad en plank voor in mijn keuken. Boodschappen doen. Eten zou ik wel doen als vriend klaar was. Wilde eigenlijk nog Blog schrijven waarop ik aanhaak op het thema Multitaksen zoals ik het had  vermeld op mijn fb pagina George Mensink maar helaas de tijd ontbrak, de keukenvriend was onderweg.

Werkblad werd geinstalleerd in de keuken. Plank werd opgehangen. Was even wat gedoe met een wasmachine en een electrische oven. Vervolgens even wat dingetjes op de plank zetten. Vriend was een uurtje over de vloer rende toen naar huis omdat hij ook even wilde bankhangen, had ook een lange dag gehad. We zouden nog over de liefde en aanverwanten praten, maar we hielden het bij een dat doen we later wel.

Toen was dat klaar. Ik was moe. Moest eigenlijk nog wel een  hoop doen. Zoals het eerder vermelde Blog en ook nog de tekst voor de DrumWorkshops zoals ik die aan bedrijven wil aanbieden. Dat moet dus dit weekend, tussen de late en vroege dienst in of na de drumworkshop in Amsterdam die ik na mijn vroege dienst morgen ga geven. Dan zit ik echter wel in Breda bij mijn tweeling omdat ik daar maandag voor moet zorgen, omdat hun moeder dan moet werken… komt wel goed.

Was het multitasken dan mislukt. Nee, tijdens het maken van flyers en schrijven van content had ondertussen telefoon gesprekken gevoerd, geappt en het nieuws gelezen. Echt mannen kunnen veel meer als vrouwen denken. We laten het alleen niet graag zien, want dan moeten we een heleboel dingen voor ze gaan doen. Ik woon alleen dus ik heb geen keus.

Deze vrije dag afgesloten met broodjes gebakken tartaartjes en de film RepoMan…dag vloog voorbij. Zo ziet dus een vrije dag in dit huis eruit.

Kortom, ik begin het ritme van zelfstandig ondernemend KlankKunstenaar een beetje te vinden. Heb die dag zelfs nog fluit gespeeld. Nou nu, moet ik me gaan haasten, heb een late dienst op de IC en ik moet nog ontbijten, me nog douchen, aankleden, boodschappen doen enz… en dan on the road…mijn dagen zijn altijd heerlijk gevuld, ook de vrije dagen. Soms vraag ik me wel eens af of ik wel kan spreken van vrije dagen…..wees niet gerust, soms ga ik naar buiten en ga ik uren wandelen…even het ritme doorbreken, zodat ik het daarna weer dubbel en dwars en hard kan oppakken…

 

 

Eén gedachte over “Over een Dagje Vrij..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *